.

onsdag 10 april 2013

Sheila Kennedy och KVA

Sheila Kennedy från California är är en huvudman för Kennedy & Violich Arkitektur AB (KVA), ett tvärvetenskapligt praxis som utforskar relationerna mellan arkitektur, digital teknik och nya allmänhetens behov. Projekt som KVA håller i heter bl.a. IBA-Hamburg Soft House i Tyskland, University of Pennsylvania Law School, Harvard University Institutionen för film och video, East River Public färjeterminalen vid 34th Street på Manhattan;  "Energy-harvesting textiles in the developing world", m.m.  Bilden på Sheila Kennedy  kommer från sidan  http://craftforward.org/craftforward2011/speakers/sheila-kennedy/ .
Här är en video där Sheila Kennedy resonerar i klasisk amerikanska ; Det är en förelesning med aktion - rekomenderas . http://player.vimeo.com/video/18278937?title=0&byline=0&portrait=0&color=006666 ,
Handlar om förnybar energy och utveckling ur en speciel synvinkeln om nya, smarta låsningar och  material som hon och KVA arbetar med. Hon visar bilder med kvinnor från utvecklingsländer som har nytta av solceller och liknande teknik. Knappen "Gilla" finns . Knappen "Gilla" finns också på en sida med inlägg som heter "Solar Textile Material used on Soft House".

 Där finns denna bilden på tygg med inbädade solceller, och det är adressen http://alternativeenergycom.ning.com/photo/1066929:Photo:44287?context=featured .  I inlägget står det bl.a. att gardinor gjorda av tyget som syns på bilden kan tillföra till hushåls energi upp till 16.000 watt-timmar - vilket täcker ca halv av det som ett hushåll i USA behöver dagligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar