.

lördag 7 april 2012

HÄLSA


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zuzanna Domsta
Hälsa är vår största tillgång och det är vi själva som har det yttersta ansvaret för att förvalta denna tillgång. Hur kan man bota och förebygga fysiska och psykiska besvär, bryta medicin beroende, påverka positivt sin livsstil,  skapa hälsosamma vanor, veta vilken mat hjälper vid specifika sjukdomar, m.m.  

 En del av health & beauty propaganda går ut på att lansera sexistiska bilder på kvinnor som uppmuntras att banta och smörja i sig rynkförebyggande preparater. Det är nog snarare ohälsosamt verksamhet  och dessvärre behöver man vara riktig frisk för att klara den "rådgivning" både psykiskt och fysiskt. De bantnings och rynk producenter utnyttjar uppstigen kvinnors dålig självförtroende och okunnighet och det är  egentligen brottsligt att göra det, och det är nog mest ungdomar som blir utsatta för alla faror kopplade till propaganda.

 När man mår verkligen dåligt så oftast är man benägen att vända sig till sjukvården.  Det är bra om man kan få hjälp av en läkare eller sjuksköterska, men ibland kan det vara missledande. Världens störa läkemedelsbolag talar helst inte om risker och nackdelar av sina produkter men gärna påverkar politiska beslut, försknings resultat och medier, för att sälja mera. Den första målgruppen är välfärds länder där invånarna har råd med att handla alla möjliga tabletter. Många sjukvårdsarbetare är själva läkemedels missbrukare, och skriver ut alldeles för många tabletter till sina patienter. Det händer t.o.m. att läkarna kan skriva ut alldeles för starka och helt felaktiga läkemedel. 

Ändrat diet , omgivning och livsstil kan ofta ha lika positivt påverkan på oss än en del läkemedel, eller även mycket bättre. Trotts att det finns hur mycket som helst litteratur om hälsosamt mat, om träning, om livsstil och välmående så vill man prata med andra om sina hälsoproblem för att få hjälp, dela med sig samt bli motiverad och inspirerad. 

Vart ska man vända sig då? Att prata öppet om sina hälsoproblem kan innebära att man möts med förståelse och omtänksamheten men kan också innebära att ge psykologisk vapen till sina motståndare eller minska chansen för att få ett bättre jobb. I vår västerländska samhälle fysisk våld är strikt förbjudet dessvärre använder man sig av psykologiska angrepp för att föra strid med sina konkurrenter och det gör även barn i skolor, där mobbning är mer och mer vanlig företeelse. Finns det någon som man kan ha förtroende till, som man är säkert att hela dialogen stannar i rummet? Att alla telefonsamtal och internet är kontrollerade är ingen hemlighet längre. Det är  kontroll av all din tel och datatrafik och staten också talar öppet att avlyssning och hackning ingår i offentliga män arbetsuppgifter. Förekommande av kamera bevakning ökar ständigt på fler och fler platser. Subventionerad vård är skyldig att utlåta alla patient uppgifter till forskare och ämbetsmän. Att påstå att sjukvården är något sekretess belagt verksamhet blir alltså mycket relativt i förhållande till hur många som har sekretess? Det blir alltså många som har tillgång till uppgifter inklusive materialet från kamera bevakning. I EU är det nog ändå mycket bra sjukvård som har räddat många liv och botat många sjukdomar om man jämför till andra kontinenter och det är många läkare och sjuksköterskor som som offrar sig för andra. 

Det är också mycket bra om kan få hjälp från sin familj, men det är inte häller riskfritt. Närstående kan tyvärr ofta vara de som medverkar att man drabbas av att viss besvär, och det kan bli en omöjlighet för det att hjälpa , hur ens dem vill, eftersom det är de själva som skapat problemet. Det kan de göra genom exempelvis skapa dåliga matvanor, livsstil, begränsningar eller kränkning. 

Jag tror att alla kan påverka positiv sin hälsa genom medvetna val; de vardagliga och långsiktiga. Jag tycker att människans helhetsbild och förtroende är viktiga för hälsa coachning. Det är svårt att avvärja en besvär utan att känna till livsstilen som har orsakat sjukdomen. Åt andra sida är det svårt att berätta om sitt liv om det inte finns något förtroende. 
---------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------

Från svenska radio om ögon gula:
"Flera landsting har valt ett billigt, icke godkänt läkemedel för att behandla en av våra vanligaste ögonsjukdomarna. Det rör sig om fuktiga ålderförändringar i ögats gula fläck. Det icke godkända läkemedlet Avastin kostar bara en tjugondel av priset jämfört med Lucentis som är utprövat för just denna sjukdom. Hans Tholerus är en av de drabbade. Reportage av Madelene Blidberg."
..
"
När alltfler landsting nu väljer det billiga och icke godkända läkemedlet - vem tar då ansvar för patienterna om något går fel? Debatt mellan Sven Crafoord, docent och ordförande i Sveriges ögonläkarförening och Bengt Ljungberg, senior vetenskaplig rådgivare på Läkemedelsverket."
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=5269911

http://www.ogonfonden.se/sjukdomar/makuladegeneration/vad/
http://www.ogonfonden.se/sjukdomar/makuladegeneration/vad/







---------------------------------------------
----------------------------------------------------------

TRUDNA DO WYLECZENIA?
Czy grzybica w paznokciach u stop jest trudna do wyleczenia?
Prowadzilam wieloletnie badania nad ta niepozorna, jednakze przykra choroba.
Okazuje sie za najskuteczniejszym lekiem jest Terbinafinum hydrochloridum. Terbinafinum hydrochloridum pod nazwa Lamisilatt produkuja Niemcy w Monachium. Firma nazywa sie NOVARTIS - Novartis Consumer Health Gmbh pod adressem Zielstattstrasse 40, 81379 Monachium, Niemcy . Jast to mocny srodek i moze byc zabroniony w takich panstwach jak Szwecja. W jednym gramie plynu jest 10 mg chlorowodorku terbinaliny (10mg/g) a substancje pomocnicze to woda oczyszczona , etanol 96%, cetomakrogol 1000 oraz glikol propylenowy. Alternatywnie jako dodatki mozna uzyc poza woda oczyszczona: wodorotlenek sodu, alkohol benzylowy, monostearynian sorbitanu,palmitynian cetylu, alkohol cetylowy, alkohol stearynowy, polisorbat 60 oraz mirystynian izopropylu. Jadnakze ten najwazniejszy skladnik to jak napisalam  Terbinafini hydrochloridium. Poza tym srodkiem jest takze wazna praca nad wzorcem myslowym.

-----------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar